Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Felújítják a régi kereszteket Bakonykutin Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 14.

ImageLecsiszoltatja a régi, mohás kőkereszteket az Otthonunk Bakonykúti Civil Egyesület. A szervezet e terv megvalósításához a székesfehérvári Hadisírgondozók segítségét kérte, akik már fel is mérték a sírköveket, és felajánlották szakmai munkájukat. A program hamarosan elkezdődik, és magába foglalja az elhanyagolt sírok rendbetételét is.

Tovább...
 
Tai-chi és fuvolamuzsika a Zichyben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 13.

ImageA Zichy ligetben tartja következő rendezvényét a székesfehérvári Útkereső Klub. A programra július 16-án (csütörtökön), 18 órakor kerül sor, s érdekességét jelenti, hogy Kövi Szabolcs élő zenéjére Szentirmai Béla tai-chi csoportja fog bemutatót tartani. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők kényelmes ruhába öltözzenek, mivel a gyakorlatokba bárki szabadon bekapcsolódhat!

 
Ki kapja idén a Fricsay Richárd Zenei Díjat? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 12.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Fricsay Richárd Zenei díjat alapított városunk zenetanárainak, karnagyainak, zenei előadóművészeinek, zenei együtteseinek, közösségeinek elismerésére. A díj a több éven keresztül kifejtett kiemelkedő zenei munkásság elismerésére szolgál. Az ünnepélyes átadásra a Zenei Világnapon kerül sor. Kérik városunk zeneszerető polgárait, hogy tegyék meg javaslataikat, kit tartanak arra méltónak, hogy e rangos elismerést megkaphassa.

Tovább...
 
Kodolanyi Open Stage - a KJF új klubja Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 09.

ImageMegszületett a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszék hallgatóinak saját klubja, a Kodolanyi Open Stage. A klub vezetője, a KJF Művészeti Tanszékének tanára, Pély Barna lett. Ezzel a klubbal a KJF Művészeti Tanszéke nemcsak egy új művész klubbot, vagy kulturális fórumot akar létrehozni, hanem egy színvonalas szórakozási lehetőséget is, elsősorban a főiskola hallgatóinak, de bármilyen más szórakozni vágyónak is.

Tovább...
 
Agárdon az Agárden Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 09.

ImageMaksa Zoltán TóParty Dumapartyjával nyílik meg Agárd első szabadtéri – és ingyenes! – színpadja, az Agárden.- kaptuk a hírt Kovács Henrietta irodavezetőtől. Az első programon (július 17-én) fellép - többek között - Éger László zeneszerző, humorista koncertezni fog a Shaby Blues band, majd a karaoke-ra is sor kerül.

Tovább...
 
Székesfehérvár-ért nemcsak a székesfehérváriakért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 06.

ImageSzékesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör több tárlattal is várja a műkedvelőket júliusban. A székesfehérvári Platán Galériában például az Ősi Kovács Alkotóműhely tagjainak kiállítása látható egy hónapon át, a Sárosdi Farkas Gyula Általános Iskolában pedig tegnap délután nyílt meg Simon M. Veronika és Gy. Simon Margit festmény-kiállítása.

Tovább...
 
Egész nyáron jazz fog szólni Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 03.

ImageA XX. század meghatározó zenei stílusa, az amerikai eredetű jazz-zene az elmúlt évtizedekben a magyar kultúra szerves részévé vált. Része van ebben a többszintű zeneoktatásnak, amely tehetséges muzsikusokat nevel évről évre. Ilyen például a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszéke és a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszéke. A KJF tanárai és hallgatói a nyár folyamán számos fesztiválon, koncerten mutatják meg, milyen magas szintű képzés folyik a főiskolán.

Tovább...
 
Novellapályázat amatőr és hivatásos írók számára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 01.

ImageNovellapályázatot hirdet az Aposztróf Kiadó szerkesztősége és a Corvin Művelődési Ház. A téma nincsen meghatározva, hiszen a lényeg maga az alkotás, amit nem lehet korlátok közé szorítani. A legjobb munkák díja pénzjutalom és kötetben való megjelenés. A felhívásra egy-egy szerző legfeljebb három olyan művel jelentkezhet, amely eddig még nem volt publikálva (akár nyomtatásban, akár elektronikus formában).

Tovább...
 
Tárgyalkotó népművészet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 30.

ImageIsmét állandó néprajzi kiállítással várja a látogatókat a Szent István Király Múzeum. Az utolsót több, mint 35 évvel ezelőtt (1972-ben) bontották le, s azóta csak időszaki kiállításokon tekinthette meg a közönség Fejér megye néprajzi értékeit. Az Országzászló téri épületben azonban most megnyílt egy állandó tárlat, amely néprajzi filmek, hangfelvételek és számítástechnikai eszközök segítéségével bemutatja a környék kultúráját, hagyományát.

 
XIV. Királyi Napok Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 30.

ImageBulgária, Grúzia, Hollandia, Indonézia, Kenya, Mongólia, Spanyolország, Venezuela és Thaiföld táncsoportjai is részt vesznek a Székesfehérváron megrendezendő Királyi Napokon. Az együtteseket a szervezők idén több, mint százötven jelentkező közül választották ki. A programok augusztus 15-én kezdődnek, s a táncosok augusztus 20-ig szórakoztatják az érdeklődőket városunkban.

Tovább...
 
Műalkotásokat várnak a Nemzetközi Festészeti Kiállításra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 30.

ImageA Művészet és Kultúra Világa Egyesület pályázatot ír ki hivatásos és amatőr festőművészek számára. A téma a kenyér, hiszen a legjobb alkotások részt vehetnek a 2010 januárjában, Budapesten megrendezendő, s három hétig nyitva tartó „Kenyér” című kiállításon. A témaválasztásba belefér a festészet szinte valamennyi ága, így a tájképfestészet, a csendélet, a portré, az életkép... és minden technika megengedett!

Tovább...
 
<< Első < Előző 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5611 - 5621 / 6234